Written by 9:01 pm Sci-FI, Drama, Movies, Tv Shows

Review ‘One Thousand and One Nights’ (2012) – O Nouă Perspectivă asupra lui Aladdin și 1001 de Nopți

Astăzi, aș vrea să vorbesc despre o adaptare interesantă a clasicei „1001 de Nopți”, mai exact despre povestea lui Aladdin. Încă din copilărie, am citit de nenumărate ori această carte captivantă, iar fascinația mea a crescut odată cu vizionarea aproape a tuturor filmelor produse pe acest subiect. Fiecare adaptare a lui Aladdin, inclusiv serialul „Șeherezada”, format din două episoade, mi-a captat atenția în mod special.

Recent, am descoperit o adaptare neobișnuită și foarte diferită: serialul „One Thousand and One Nights” din 2012. Această versiune modernă combină povestea lui Aladdin cu elemente din „Ali Baba și cei 40 de hoți”, deși personajul lui Ali Baba pare să lipsească. Serialul, cu doar două episoade, transformă povestea clasică într-o narativă cu totul nouă.

Deși nu aș acorda acestei adaptări o notă foarte mare, poate un 6,57, consider că este o serie valoroasă, care ar fi meritat o continuare. Finalul celui de-al doilea episod lasă loc de un posibil episod următor, deși, din câte am înțeles, seria se încheie aici.

„One Thousand and One Nights” este, fără îndoială, un film interesant și merită vizionat de iubitorii genului. Această versiune oferă o interpretare unică a poveștii lampii fermecate și a puterilor ei. Deși nu voi intra în detalii despre duhul lampii, rămân la părerea că această adaptare merita atenția fanilor lui Aladdin și ai poveștilor din „1001 de Nopți”.

Vă invit să vizionați filmul și să împărtășiți în comentarii impresiile voastre. Sunt curios să aflu ce credeți despre această adaptare.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Close