Written by 6:32 pm Movies, Sci-FI

Recenzie „Kingdom of the Planet of the Apes” – Conflict și Revelație în Lumea Maimuțelor

„Kingdom of the Planet of the Apes”, a patra parte a celebrei francize, continuă să exploreze complexitatea relației dintre maimuțe și oameni, cu un accent pronunțat pe primii. Filmul este un spectacol vizual impresionant, care îmbină evoluția personajelor simiene cu o narativă care, deși păstrează unele elemente tradiționale ale seriei, aduce noi nuanțe și adâncime.

Kingdom of the Planet of the Apes
Kingdom of the Planet of the Apes
Plot: Several generations in the future following Caesar's reign, apes are now the dominant species and live harmoniously while humans have been reduced to living in the shadows. As a new tyrannical ape leader builds his empire, one young ape undertakes a harrowing journey that will cause him to question all that he has known about the past and to make choices that will define a future for apes and humans alike.
The Movie DB: 6.816/10
Information
Runtime: 145 min
Genre: Science Fiction, Adventure, Action
Language: English
Country: United States of America
Budget: $160,000,000
Revenue: $359,772,773
Release date: May 8 2024
The Movie Database

Deși prezența umană este minimală, ocupând aproximativ 20 de minute din timpul de rulare al filmului, impactul ei este semnificativ. Un singur personaj uman, o femeie implicată într-o misiune secretă, joacă un rol crucial în evoluția poveștii. Aceasta adaugă un element de mister și tensiune, intensificând interacțiunile dintre specii și subliniind izolarea maimuțelor într-o lume dominată de conflicte interne și externe.

Performanțele actoricești sunt remarcabile, în special datorită tehnologiei de capturare a mișcării, care permite o reprezentare detaliată și emoțională a maimuțelor. Aceste performanțe, combinate cu efectele vizuale de top, transformă fiecare expresie și gest al maimuțelor într-o declarație de autenticitate impresionantă.

Scenariul este bine structurat, dar ar fi putut beneficia de o integrare mai clară și mai consecventă a elementelor umane în povestea predominant simiană. Deși finalul filmului deschide calea către o continuare potențială, este evident că există încă multe povești de spus în acest univers, atât din perspectiva maimuțelor, cât și a oamenilor.

„Kingdom of the Planet of the Apes” merită vizionat pe marele ecran, nu doar pentru calitatea sa audiovizuală, ci și pentru profunzimea tematică și narativă. Filmul este o dovadă a maturizării francizei și a abilității acesteia de a continua să inoveze și să captiveze audiența. Nota acordată este 8 din 10, reflectând calitatea generală și contribuția filmului la saga extinsă.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!
Close